Чиновника взяли на бензиновому хабарі


У Києві затримали працівника комунального підприємства за отримання хабара за розміщення незаконної реклами.

Про це повідомляє  ВЗГ ГУМВС України в м. Києві

Опів на другу дня 15 березня працівниками відділу боротьби з економічними злочинами Деснянського райуправління міліції затримано на гарячому під час отримання хабара спеціаліста 1 категорії КП "Благоустрій" Головного управління по контролю за благоустроєм КМДА Олександра Гребінюка.

Встановлено, що днем раніше затриманий, виконуючи свої безпосередні службові обов'язки, виявив порушення правил благоустрою столиці в сфері зовнішньої реклами, допущені одним з київських приватних підприємців.

Той встановив рекламний щит, не маючи на це офіційного дозволу. Замість дати інформації визначений законом хід, держслужбовець домовився з порушником про ціну непритягнення до відповідальності.

Результатом "тіньових торгів" стали талони на бензин А-95 у кількості 300 літрів (їх грошовий еквівалент становить 3000 грн.). Саме підчас отримання цих талонів хабарника було схоплено за руку правоохоронцями.

Того ж дня матеріали щодо затримання було передано райуправлінням до Деснянської районної прокуратури для прийняття рішення згідно ст. 97 КПК України. Прокуратурою порушено відносно громадянина Гребінюка кримінальну справу за ч.1 ст. 368 КК України, яка передбачає позбавлення волі на термін до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади на термін до 3 років.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ