В метро заборонять продавати пиво, цигарки, їжу й одяг



 

C перших чисел квітня "Київський метрополітен" запровадить зміни в правила торгівлі в метрополітені.

Як пише "Комсомольська правда в Україні", під забороною опиниться продаж в метрополітені ліків, продуктів харчування, одягу, сигарет і пива, а також іграшок.

Дозволять продавати книги,  друковані ЗМІ,  шкіргалантерею,  карти поповнення й аксесуари для мобільних телефонів, батарейки і фототовари, сувенірну продукцію, канцтовари,  квіти,  засоби індивідуальної гігієни.

У першу чергу лотки приберуть безпосередньо біля виходів зі станцій метро і підземних переходів. Зачищення поширюється на 20-метрову зону. Сьогодні таких "порушників" нарахували 448 штук, при цьому дозволи на установку є тільки в 117. Але і ті на своєму місці не залишаться - ГУ містобудування уже відкликало дозволи в 93 мафів, пише газета.

"Однозначно на відстані 20 метрів від виходу з метрополітену не буде ніяких торговельних точок, вони будуть знесені", - розповів Анатолій Голубченко.

"Що стосується ситуації з кіосками, ролетами і торговельними точками, то чим більше ми з ними боремося, тим більше їх з'являється. Нам потрібно шукати компроміс і домовлятися. Наприклад, точно можу сказати, що в метро нікому не перешкодять кавові автомати, якщо вони будуть стояти не на проході", - відзначив він.

До речі, вже в квітні з метро повинні зникнути кіоски з пивом і сигаретами, що там поки ще зустрічаються. Набирає сили сухий закон, у якому забороняється торгівля подібними товарами в Мафах, пише видання .

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ