Мерія візьме під контроль якість продуктів


Столична влада посилить контроль за якістю товарів, що реалізуються у столичній торговельній мережі міста.

Про це заявив начальник Головного управління з питань захисту прав споживачів КМДА Костянтин Соляник, повідомляє прес-служба мерії.

За його словами, найбільш поширеними порушеннями у торговельній мережі Києва є: реалізація продуктів з вичерпаним терміном придатності, недотримання умов зберігання продуктів та відсутність інформації про якість та безпеку товарів.

"Показово, що загальна кількість звернень громадян за 9 місяців 2010 року склала 2 тисячі 452 скарги, що на 158 звернень більше, ніж за аналогічний період 2009 року. Це говорить про те, що правопорушення на споживчому ринку сьогодні носять системний характер", - сказав Соляник.

Він додав, що з метою перевірки правильності розрахунків із споживачами за звітний період проведено 308 контрольних закупівель товарів. Обрахунки споживачів встановлено у 50 випадках (16% від загальної кількості перевірок).

Крім того, здійснено перевірки 342 суб'єктів господарювання, які реалізовують хліб, продукти дитячого харчування, молокопродукти, м'ясопродукти та плодоовочеву продукцію.

Порушення виявлено на 265 перевірених підприємствах (77%) з 342.

Зважаючи на ці факти, профільне управління столиці, спільно з молодіжною громадською організацією, посилить контроль за якістю товарів, що реалізуються у столичній торговельній мережі Києва.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ