Через землетрус в Японії не буде метро на Троєщину?


Стихiйнi та техногеннi лиха на Далекому Сходi призведуть до заморожування iнвестицiй Японiї в Українi, вважають експерти аналiтичної групи Da Vinci.

"Пiсля подiй березня 2011 року в Японiї, офiцiйний Токiо заморозить український вектор iнвестицiй, як i багато iнших третьорядних напрямiв експансiї японського капiталу, термiном мiнiмум до кiнця поточного року. Вiдновлення внутрiшнього ринку стане новим прiоритетом для японських груп впливу", - йдеться в аналiтичному оглядi компанiї.

Як повiдомлялося, київська мiська влада 28 сiчня 2011 р. пiдписала меморандум про намiри з японською корпорацiєю Itochu з надання комунальному пiдприємству "Київський метрополiтен" кредиту на 30 рокiв пiд 1,5% рiчних для будiвництва метро на Троєщину, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У Da Vinci також прогнозують зменшення обсягiв поставок iз Японiї в першiй половинi 2011 року: бiльше нiж половина японського iмпорту в Українi - це автомобiлi.

"З урахуванням того, що зростання товарообiгу України та Японiї в 2010 роцi було досягнуто за рахунок зростання iмпорту на 54,3% при незначному падiннi експорту на 5,7%, торговий баланс загалом за пiдсумками 2011 року може бути погiршено", - зазначається в оглядi.

Водночас експерти групи сумнiваються, що за цей перiод японських виробникiв можуть витiснити з українського ринку європейськi чи вiтчизнянi компанiї.

 Крiм того, за їхньою оцiнкою, українським компанiям не вдасться взяти участь у програмах iз вiдновлення iнфраструктури Японiї.

"Ключовим фактором оцiнки наслiдкiв i вiдновлення економiки Японiї залишається подолання аварiй на АЕС. У зв'язку з цим ми зберiгаємо можливiсть перегляду оцiнки економiчних перспектив Японiї в бiк погiршення в разi негативного сценарiю розвитку подiй на аварiйних АЕС", - зазначається в оглядi.

Аналiтичну групу Da Vinci AG (Да Вiнчi АГ) засновано в 2002 роцi. Обслуговує урядовi установи i парламентськi комiтети, надаючи аналiтичну та GR-пiдтримку їх дiяльностi.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ