"Київводоканал" скаржиться на катастрофічні стоки


ПАТ "АК "Київводоканал" наголошує на необхідності посилити контроль за стоками, які надходять до міської системи каналізації.

Про це йдеться в заяві "Київволдоканалу".

Як наголосив Голова правління ПАТ "АК "Київводоканал" Валерій Ченчевий, рівень забрудненості стоків промисловими та несанкціонованими відходами наразі "майже катастрофічний".

"Все це потребує додаткової очистки для приведення питної води до необхідних санітарних норм. Вагомим кроком у бік покращення ситуації зі шкідливими стоками стане якнайшвидше вирішення проблеми передачі з боку ВАТ "Київспецтранс" на баланс ПАТ "АК "Київводоканал" зливної насосної станції, розташованої на Наддніпрянському шосе, 11, через яку постійно відбувається скидання стічних вод без дотримання допустимого рівня концентрації шкідливих речовин", - зазначив він.

"Ми будемо активно працювати над тим, щоб не лише контролювати наявність шкідливих речовин у стічних водах, але й спонукати підприємства займатися попередньою очисткою і не допускати викидів концентрованих стоків", - зауважив Валерій Ченчевий.  

"Зараз ми повинні об'єднати зусилля та зробити усе можливе, щоб якість питної води для киян не погіршувалася і запевнити людей у необхідності бережливого та  дбайливого ставлення до наших водних ресурсів", - зазначив голова правління "Київводоканалу".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ