Німці заважають підняти дах над "Олімпійським"


Через тиждень на стадіоні "Олімпійський" почнуть піднімати дах.

Підйом вантів (тросів), які будуть утримувати мембранне покриття над трибунами, почнеться 22-23 березня, пише "Сегодня".

"Ванти - це єдина проблема, яка зараз є на стадіоні. Німецька компанія, яка ними займається, затримує підйом на 2,5 місяці. Від них залежить усе. Адже ми, по суті, не можемо ні поле робити, ні посадкові ряди закінчити встановлювати. Причина цьому- затримка постачань комплектуючих вантової системи", - сказав Колесніков.

Також погода не дозволяла здійснити підйом. При мінусовій температурі цього не можна було робити. У нас залишилося 5,5 місяців. При гарній організації - ми усе устигнемо", - сказав Колесніков.

Відкриття стадіону, як і заплановано, відбудеться до Дня Незалежності - 24 серпня. До речі, газон постелят уже після офіційної частини.

За словами Колеснікова, вони врахували досвід "Донбасс Арени", коли на церемонії відкриття зіпсували газон.

"Будуть виступати національні творчі колективи. Буде багато студентів-волонтерів задіяно. А ще буде запрошена група світового масштабу. Держава оплатить тільки українських артистів, волонтерів і колективи. А зірки закордонні - це справа спонсорів", - сказав віце-прем'єр.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ