В київському зоопарку діє мафія?


Директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко стверджує, що керiвництво Київського зоопарку, як i ранiше, приховує факти загибелi тварин, i має намiр через УБОЗ з'ясувати, як було витрачено грошi, видiленi в 2010 роцi.

"Всi потуги КМДА щодо наведення порядку в зоопарку шляхом змiни директорiв ... не дають жодного ефекту, тому що в самому зоопарку iснує якесь мафiозне угрупування, що складається з працiвникiв зоопарку, якi мають там практичний iнтерес", - сказав  Борейко у вiвторок на прес-конференцiї в агентствi "Iнтерфакс-Україна".

За його словами, "зараз повернулася та сама команда, яка працювала незаконними методами, якi показала київська прокуратура".

Борейко навiв приклад iз вiдповiдної постанови, згiдно з якою на виготовлення стендiв та оформлення табличок у зоопарку на 2010 рiк передбачено 50 тис. грн.

"Але жодних табличок немає. Питання: куди подiлися грошi? Ми напишемо запит до УБОЗу, нехай УБОЗ вiдповiсть, куди подiлися цi кошти", - зазначив еколог.

Вiн озвучив свої основнi вимоги та плани: "Ми звертаємося до УБОЗу. Три листи я написав ... Також збираюся звернутися до прокуратури. Я хочу розслiдувати i довести до кiнця, куди подiлися грошi, видiленi згiдно з постановою. Я пiдтримую Бригинця (депутат Київради Олександр Бригинець) i прошу, щоб вiн переконав Довгого (секретар Київради Олесь Довгий) вiдновити дiяльнiсть депутатської комiсiї Київради з роботи Київського зоопарку. Я вимагаю вiдставки з посади керiвника прес-центру зоопарку так званої зоозахисницi Анжелiки Комарової ...".

Еколог звернув увагу на те, що за останнi чотири мiсяцi, пiсля змiни директора зоопарку, практично не чути про загибель тварин, лише нещодавно прозвучала нова iнформацiя. "Спочатку зоопарк оголосив про загибель 36 тварин (за останнi мiсяцi), а вчора на прес-конференцiї було озвучено число 50", - зазначає Борейко.

Коментуючи нещодавно озвученi плани керiвництва зоопарку про реконструкцiю слоновника i можливе придбання слонiв, вiн наголосив: "Я згоден з Тарнавською (президент Мiжнародного товариства захисту тварин" SOS "Тамара Тарнавська). Нiяких слонiв, нiяких дуже цiнних тварин до Київського зоопарку везти не можна доти, доки EAZA (Європейська асоцiацiя зоопаркiв i акварiумiв) не поверне зоопарк до складу цiєї органiзацiї i не скаже, що життя тварин там може бути нормальним".

Директор Київського еколого-культурного центру також вважає, що "нiчого не буде зроблено (щодо слонiв ). Це все пiар".

Як вiдомо, у жовтнi 2010 року змiнилася дирекцiя Київського зоопарку: Свiтлану Берзiну замiнив Олексiй Толстоухов. За останнi мiсяцi керiвництва  Берзiної у звiринцi загинуло кiлька тварин.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ