На "Формулу-1 на водi" знадобиться 60-80 мільйонів


 

На пiдготовку Вишгорода до проведення мiжнародних змагань "Формула-1 на водi" знадобиться 60-80 млн грн, повiдомив голова Київської облдержадмiнiстрацiї Анатолiй Присяжнюк.

"Грошi великi, але бюджетнi кошти ми не залучатимемо - це будуть спонсори та меценати", - наголосив вiн на виїзнiй нарадi у Вишгородi (Київська область) у вівторок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Вiн нагадав, що черговий етап мiжнародних змагань "Формула-1 на водi" проводитиметься на Київському морi в районi Вишгорода 30-31 липня. На цi днi припадає i День мiста.

Присяжнюк наголосив, що пiдготовка до змагань має здiйснюватися так, щоб городяни вiдчули покращення добробуту мiста. Так, вiн наголосив, що головним завданням у рамках пiдготовки до змагань буде реконструкцiя вулицi Набережної, на яку потрiбно близько 35 млн грн.

Крiм того, планується здiйснити чистку та благоустрiй трьох озер, розбити нову алею, а також упорядкувати парки, сквери, клумби. Так, уже у квiтнi висадять новi саджанцi.

За словами Присяжнюка, це будуть дворiчнi саджанцi - ялини, липи, каштана, берези, клена.

  Крiм того, до Дня мiста у Вишгородi планується встановити пам'ятник покровителям мiста - Борису та Глiбу. Пам'ятник буде з гранiту та бронзи, заввишки близько 9 м.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ