Київрада поцікавиться, яку бурду їдять діти в садочках


Тимчасова комісія Київради з перевірки якості харчування і використання приміщень у учбових закладах Києва найближчим часом проведе перевірки в столичних школах.

Про це під час Інтернет-конференції на порталі ЛІГА.net заявила депутат Київради Олена Овраменко.

За її словами, перевірки будуть проводитися разом із представниками СЕС.

"А наступне засідання Комісії в середині березня пройде у форматі спільної наради з представниками шкіл, фірм-організаторів харчування, санепідемстанцій, районних батьківських комітетів", - відзначила Овраменко.

За її словами, на останньому засіданні комісії 22 лютого розглядалося питання непрозорості тендерів при виборі організаторів харчування в школах, а також логіка нарахування накладних витрат при транспортуванні продуктів у школи.

"Зараз вони складають близько 50% бюджетних грошей, що виділяються на харчування дітей. Це неприпустима цифра. Крім того, по Києву в цілому 28 підприємств різної форми власності надають послуги харчування в школах. Тому комісія повинна найближчим часом порівняти, як коливаються розміри накладних витрат у залежності від підприємства. Якщо будуть виявлені штучні механізми завищення накладних витрат, будуть вжиті жорсткі заходи", - сказала депутат.

Овраменко також висловила впевненість у тім, представники батьківських комітетів повинні постійно стежити за якістю обідів у школах і дотриманням санітарних норм на кухнях і в столових навчальних закладів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ