Електрички між Києвом і "Борисполем" до Євро-2012 не буде, - Колесніков



Фото proza.ru

Віце-прем'єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков виключає завершення будівництва залізниці між міжнародним аеропортом "Бориспіль" та Києвом до проведення Євро-2012.

Про це він сказав під час презентації проекту міського електропоїзда в Києві, повідомляють Українські новини.

На думку Колесникова, мінімальний термін будівництва залізниці та налагодження сполучення складає два роки.

"До Євро-2012 експрес не буде побудований точно. До чемпіонату залишилося рік і чотири місяці, а за найоптимістичнішим сценарієм його потрібно будувати два роки", - сказав він.

Водночас він додав, міністерство має намір протягом двох років реалізувати даний проект.

"Проект "Повітряний експрес" буде обов'язково реалізований у найближчі два роки і, думаю, якщо у нас все вийде, всі будуть приємно здивовані", - сказав віце-прем'єр.

Також він відзначив, що поки Україна не надала державні гарантії по кредиту китайської сторони на даний проект.

Як відомо, прем'єр Микола Азаров обіцяв, що залізничне сполучення між Києвом та міжнародним аеропортом "Бориспіль" відкриють уже на початку літа 2012 року.

Раніше міністр транспорту та зв'язку Костянтин Єфименко обіцяв, що нова електричка з Києва до аеропорту "Бориспіль" розпочне курсувати навесні 2012 року і коштуватиме 10 гривень.  

Міністерство транспорту й зв'язку мало намір до 1 грудня 2010 року підготувати техніко-економічне обґрунтування будівництва залізничного сполучення між Києвом і міжнародним аеропортом "Бориспіль".

Також повідомлялося, що "Бориспіль" домовився з Китайською національною корпорацією з експорту та імпорту машин і обладнання (CMEC) про будівництво залізниці "Аеропорт "Бориспіль" - Київ".

Однак у лютому 2011 року гендиректор аеропорту Борис Шахсуваров заявив, що реалізація цього проектуможе початися в 2012 році. Гендиректор пояснив, що для будівництва залізниці необхідно вирішити низку питань, зокрема тих, які стосуються вимог Китаю надати державні гарантії під кредит, який залучатимуть для будівництва.

Як відомо, рамкова угода, укладена між "Борисполем" і CMEC, дає можливість Україні одержати кредитне фінансування в обсязі до $1 мільярд.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ