Екологів не пустили до дельфінів "Немо"


Представників екологічних організацій не допустили до столичного дельфінарію, щоб перевірити стан тварин.

12 березня 2011 Представники Ліги захисту тварин та Національного екологічного центру України (НЕЦУ) приїхали до Київського дельфінарію НЕМО щоб разом з Ветеринарною інспекцією, до якої попередньо були надіслані запити й отримана погоджувальна відповідь, провести перевірку стану тварин та умов в яких вони утримуються.

Але ветінспектори, прибувши на місце, відмовилися допустити екологів до участі в перевірці. Відмовився й директор дельфінарію, хоча раніше неодноразово через журналістів запрошував представників НЕЦУ завітати до нього, йдеться в прес-релізі організації.

Нагадуємо, що дельфіни занесені до Червоної книги України, Міжнародної Червоної Книги (IUCN), вони знаходяться під захистом Бернської та Боннської конвенцій, угоди ACCOBAMS. Використання дельфінів в комерційних цілях заборонене Законом України "Про Червону книгу України" стаття 19.

Екологи вже не один раз відзначали низку порушень природоохоронного законодавства дельфінарієм НЕМО:

-Відсутність дозволу Міністерства природи на утримання в неволі морських тварин

- Відсутність контакту тварин з природним середовищем, утримання в штучно приготованій солоній воді

- Відсутність дозволу центрального органу виконавчої влади з питань ветеринарної медицини

- Суб'єкти господарювання утримують та використовують морських тварин у видовищних заходах з порушенням вимог статей 7,8,25 Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ