Бюветна вода стане платною



pitnavoda.com.ua

У Києві бюветна вода може стати платною.

В столиці почали реалізовувати проект по доочищенню води з артезіанських скважин, пише Газета по-киевски.

Перші два комплекси вже побудовані, але поки не працюють - ще не визначили інвестора. За умовами конкурсу, за право підключитися  до скважини і заробляти на ній, він зобов'язаний буде чистити, ремонтувати і утримувати увесь бюветний комплекс.

Усього планується установити станції доочищення на 100 комплексах. Що стосується вартості води, то називаються орієнтовані суми - близько 2,5-5 грн за 5-літрову сулію.

Перший кіоск установили на  Героїв Сталінграда, 13, за 250 метрів від бювета. Виглядає як звичайний магазин. Місцеві жителі розповідають, що ще перед Новим роком від бювета до кіоску простягнули труби, переривши сквер. Але кіоск поки не функціонує.

Другий пункт має з'явитися на Оболонському проспекті, 14. Тут будівництво тільки почали.

"Місяць назад  труби поміняли, по яких вода піднімається з глибини, - говорить пенсіонер з будинку навпроти Іван Приходько. - Я постійно користуюся цим бюветом, але помітив, що вода в ньому буває різної якості. Іноді нормальна, а іноді присмак бридкий з'являється".

"В існуючих бюветах вода залишиться безкоштовною, - пояснює начальник ГУ комунального господарства Дмитро Новицький. - А якість води в них покращиться, тому що вона прямо залежить від обсягів споживання води, коли  вона не застоюється в трубах.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ