Попов: за неякісні компослуги киянам повернуть 7 мільйонів



Фото ТСН
Голова КМДА Олександр Попов прогнозує покращення якості комунальних послуг у зв'язку з підвищенням тарифів. У першу чергу це проявиться в тому, що за неякісні послуги киянам повертатимуть гроші.

Про це він сказав в ефірі ТРК "Київ" 11 березня.

"У цьому році ми вперше перерахували приблизно 7 мільйонів гривень на користь киян у зв'язку з тим, що деякі житлово-комунальні підприємства теплоенергетики, водопровідного господарства надавали послуги з відхиленнями від стандартів, або зовсім  не надавали", - сказав Попов.

Крім того, за його словами, у місті запровадять постійний контроль за якістю послуг.  

"Ми можемо організовувати контроль через ЖЕКи, коли цілий мікрорайон має проблеми з теплом. Також самі кияни можуть контролювати якість послуг у конкретній квартирі. Тут сам мешканець повинен зателефонувати у відповідні структури і повідомити", - сказав чиновник.

Попов додав, що вже дав ЖЕКам доручення розробити інструкцію реагування на такі звернення мешканців.

"Цей механізм уже практично вводиться. Ми маємо надію, що багато киян цим скористаються. Адже з одного боку це буде користь для киян, а з іншого - ми будемо таким чином стимулювати якість надання компослуг, оскільки саме підприємство буде нести фінансові збитки, якщо послуги будуть неякісні", - сказав Попов.

Як відомо, раніше перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак заявляв, що за недогріту воду киянам повернуть близько 3,5 мільйонів гривень.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ