Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4d7a6750e8edc/
Українська правда
Київ

Кожен третій ліфт у Києві аварійний

11.03.2011  20:17

Столична влада має намір упродовж 2-4 років замінити 8 тисяч ліфтів, які відпрацювали більше 25 років.

Про це в ефірі ТРК "Київ" заявив голова КМДА Олександр Попов.

"Кожен третій ліфт у київських будинках потребує заміни або капітальної реконструкції. Вони працюють по 20-25 років і більше", - сказав чиновник.

Він додав, що на модернізацію ліфтового господарства потрібно близько 1 мільярда гривень.   

"Треба замінити або відремонтувати приблизно 8 тисяч ліфтів. На це потрібно близько 1 мільярда. Ми не закумулюємо їх у 2011 році, але упродовж 2-4 років ми повинні цю роботу зробити - замінити 8 тисяч ліфтів", - сказав Попов.

За його словами, для того, щоб зробити заміну ліфтів оперативно, міська влада звернеться до київських підприємств, які виробляють або ремонтують ліфти з проханням "надати відповідну допомогу на умовах лізингу".

"Я переконаний, що таким чином ми зробимо грану справу і для киян, і дамо роботу на декілька років наперед цим підприємствам", - сказав Попов.

Він додав, що найближчим часом влада проведе перевірки усіх ліфтів і зробить висновки відносно того, де в першу чергу ремонтувати чи замінювати ліфти.

"У цьому році ми плануємо замінити 500 ліфтів. Основне фінансування на цю програму буде з другої половини року, тому можливості з'являться", - підсумував голова КМДА.

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.