Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4d7a30102e1b2/
Українська правда
Київ

Плавучі ресторани готуються до відкриття

11.03.2011  15:22


Фото Ліги
Дебаркадери, які торік відбуксирували з набережної, облаштувалися в інших районах міста і чимало з них готуються до відкриття. 

Так, ресторан "Мандарин", який "припаркувався" біля Московського моста планує відкритися вже в квітні, пише "Газета по-київськи".

"Ми плануємо відкритися на новому місці приблизно через місяць, на цьому ж місці, біля Московського моста. Ще потрібно підвести воду й електрику, а також відновити третій поверх, який зрізали під час відбуксирування з набережної, щоб пройти під мостом. Думаю, за місяць встигнемо все підготувати", - сказала гендиректор закладу Олена Гупало. 

Вона додала, що договір оренди причалу вже укладений. Мовляв, одержати його цього разу було трохи простіше, тому що причал, на який перебрався ресторан, належить приватній структурі.

Тим часом готель "Перлина Дніпра", який взимку перебрався на Микильську слобідку вже працює і набирає обертів.

"Зараз готель постійно заселений приблизно на 35%. А на старому місці заселеність була 90%!" - сказав нічний адміністратор готелю Степан Прохоров.

Продовжує працювати і найбільший готель на Дніпрі "Баккара", який перебрався в Гідропарк.

Тим часом не вирішеним залишається питання з готелями "Дніпровський" і "Фараон", що пришвартовані до острова в районі Кончи-Озерної. Ходять чутки, що їх також хочуть відкрити, однак, коли це буде, невідомо.

Чекають на "кращі часи" і власники "Рівер Паласу", якого ще на початку осені відбуксували  на Київський суднобудівний завод для ремонту днища, відзначає видання.
 
А от готель "Адмірал", який затонув біля моста Патона ще в лютому минулого року, виявився безхазяйним. З води стирчить тільки його дах, однак підняти судно нікому.

За словами заступника гендиректора КП "Плесо" Дениса Рудника, зараз створюється єдина концепція, за якою плавучі заклади будуть одержувати дозволи на швартування.

"Вона буде звірятися з генпланом Києва й затверджуватися в КМДА. А укладати договори із власниками дебаркадерів буде КП "Плесо" відповідно до затвердженої схеми. Я думаю, що до 1 червня нові правила вже будуть діяти. Але на колишні місця дебаркадери вже не повернуться", - сказав він.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.