Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4d7a1fbb0ccbf/
Українська правда
Київ

На мурах Десятинної церкви буде не храм, а місце для богослужінь

11.03.2011  14:12

Столична влада має намір музеєфікувати підмурки Десятинної церкви та збудувати місце для богослужінь, за яким може "маскуватися" що завгодно.

Про це заявляє депутат Київради від БЮТ Олександр Бригинець, повідомляє прес-служба депутата.

"Позиція КМДА, яка офіційно виступає за музеєфікацію залишків історичного храму і проти відбудови Десятинної церкви, здається правильною на перший погляд. Але диявол ховається в деталях. Річ у тому, що чиновники, в тому числі і головний архітектор міста Сергій Целовальник, допускають створення в новій споруді місця для богослужінь. Ми вже знаємо що таке фонтан з прибудованими приміщеннями - він стоїть в центрі Львівської площі: це кафе на місці фонтана", - сказав депутат.

Він припустив, що в цьому випадку "благий намір" дозволити місце для богослужінь може перетворитися "в церкву з музеєм в холі".

"Споруда з місцем для богослужінь - це що? Це і є церква, синагога, кірха, мечеть, дім молитви, тощо. Якщо нам кажуть, що буде не церква, а споруда з місцем для богослужінь, то це те ж саме, що сказати: будуть не вареники, а варене тісто з сиром", - сказав Бригинець.

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.