Відкриття моста Кирпи відкладається через зарплатні борги?



Фото trainbus.info
Обіцяне відкриття двостороннього руху на Дарницькому автомобільно-залізничному мостовому переході доведеться відкласти через страйк містобудівників.

Понад триста працівників, які зводять шляхопровід, відмовляються працювати, оскільки вже третій місяць поспіль не отримують зарплатні, повідомляє СТБ.

За словами працівників, вони працюють ночами, мерзнуть, натомість гроші отримали лише за листопад.

Керівництво компанії "Планета міст", яку звинувачують у невиплаті заробленого, відмовляється щось коментувати. Мовляв, ніяких боргів по зарплаті немає, тож і говорити нема про що.

Замовник моста Кирпи - Південно-Західна залізниця - заявляє, що аванс за виконання робіт заплатили усім трьом підрядникам, які споруджують міст.  

За словами заступника керівника ПЗЗ з будівництва Олександра Погрібного, чому люди змушені воювати за свої кревні, не зрозуміло.

"За останні три місяці "Планеті міст" перераховано близько 30 мільйонів гривень за виконані роботи. Нам важко казати, куди ідуть гроші, які надійшли на рахунки підрядної організації. У цілому, вони йдуть, як на матеріалів, так і на виплату заробітної плати. Тому куди підуть гроші, чи на те, чи на те, я сказати не можу", - сказав Погрібний.

Тим часом робітникам юристи радять не чекати, а йти до прокуратури, бо це найдієвіший спосіб змусити роботодавця віддати зарплатню.

"Якщо виплата заробітної платні сталася не в першу чергу, тобто роботодавець спочатку сплатив податки і розрахувався зі своїми контр-агентами, то це може розцінюватись, як нецільове використання коштів. У прокуратури є підстави в даному випадку порушувати кримінальну справу щодо керівництва підприємства" - сказав юрист Андрій Нечипоренко.

Такі ж поради дають і в Мінтрансі, бо іншого способу вплинути на підрядників, які не віддають зарплату, вони не мають.

Як відомо, 17 лютого Південно-Західна залізниця й КМДА помпезно відкрили автомобільний рух з лівого берега Дніпра на правий по Дарницькому мосту.

На початку квітня влада обіцяла відкрити дорогу з правого на лівий берег.

Повністю ввести міст в експлуатацію хочуть до чемпіонату Євро-2012.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ