Будинок на Печерську розвалюється через готель



Фото "Газети по-київськи"
У будинку на розі Лесі Українки і Госпітальної тріскають стіни і підлога та рвуться труби через будівництво готелю на вулиці Еспланадній, 17.

Про це пише "Газета по-київськи".

Раніше аварійність будинку пов'язували з будівництвом другої черги ТРЦ "Еспланада".

Однак, за словами співробітника ТОВ "Власт-Група", яка займається торговим центром, Ростислава Гоменюка, вони тут ні при чому.
 
" З 18 грудня 2010 року будівельні роботи ТРЦ "Еспланада" припинені, оскільки закінчилася дія дозволу на будівництво, він видається на певний час, і його треба продовжувати" , - сказав Гуменюк.

Крім того, відзначив  він, "Еспланада" майже побудована, а будинок почав розповзатися, коли на сусідньому буд майданчику по вул. Еспланадній, 17 запустили бурову установку.

За інформацією видання, новий готель хочуть звести на місці колишнього будинку "Балету на льоду".

Представник інвестора Павло Будюков каже, що зводити планують готельний комплекс, але поки цей проект ще не пройшов експертизу, тому говорити про його параметри рано.

"Зараз на майданчику проводять заходи щодо інженерної підготовки території. По будинку на вулиці Госпітальній, 2, ми замовили експертизу Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій. Крім того, цю ситуацію контролюють СУПР і МНС", - сказав Бурдюков.

Він додав, що інвестор будівництва планує провести протизсувні роботи на схилі й посилити фундамент, щоб зміцнити будинок.

"Уже уклали договори, але не можемо одержати дозволи, тому що він перебуває на сусідній земельній ділянці, а значить - потрібно заново проходити повне коло погоджень", - сказав Бордюков.

Водночас начальник Головного управління з надзвичайних ситуацій Віталій Пшеничний відзначив, що о 12.30 11 березня на місці працюватиме комісія, яка вирішить, що робити з будинком і чи достатньо буде просто підсилити фундамент і замазати тріщини.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ