ЖЕКи лякають боржників відключенням світла



Фото www.zadira.info
Днями жителі Печерська разом з квитанціями на оплату компослуг отримали додаткове повідомлення про можливість відключення світла у випадку несплати боргів.

Про це пише "Комсомольська правда".

Видання відзначає, що попередження отримали навіть ті, хто не встиг заплатити лише за один місяць.

Так, за словами мешканки будинку №6 на Кловському узвозі Ірини, вона має борг у 250 гривень, оскільки їздила у відпустку на три тижні і не встигла оплатити квитанцію.

"Повертаємося - а тут такий сюрприз! Виявляється, ми - злісні неплатники", - сказала жінка.

У КП "Липкижитлосервіс" попередження назвали "стимуляцією" оплати.

"Не хвилюйтеся ви так. Такі повідомлення розіслали майже всім. Навіть тим, хто не встиг оплатити квитанцію до 20 числа, чиї платежі пізніше до нас дійшли. До суду на мешканців ніхто не подаватиме, за невеликі суми судитися не вигідно. Це така "стимуляція" оплати!", - сказали в бухгалтерії комунального підприємства.

Юристи ж кажуть, що нічого незаконного у таких методах ЖЕКів, тож кияни можуть хіба що скаржитися вищому керівництву - в управління ЖКГ чи мерію.

"Жодного криміналу в діях комунальників немає. Справа в тому, що українське законодавство не регулює такі методи "вибивання" боргів, як попередження про відключення послуг. Навіть у Кримінальному кодексі немає статті за такі погрози - тільки за погрозу фізичної розправи", - розповів юрист з питань ЖКГ Ілля Високих.
 
 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ