На Княжому затоні замість парку будують 10 висоток



Фото "Газети по-київськи"
Жителі Княжого Затону шоковані - на громадських слуханнях вони погоджували будівництво аквапарку у складі кілька поверхового торгово-розважального центру, натомість на прибережній території зводять 10 багатоповерхівок.

Про це пише "Газета по-київськи".

За словами мешканців навколишніх будинків, 22 лютого 2010 року забудовник розіслав всім запрошення і кілька годин провів у залі, вислухуючи прохання й побажання.

Однак на подив мешканців, вже влітку на березі затону стали зводити каркас багатоповерхової "коробки" у 12 поверхів.

За словами архітектора Андрія Пашенька, це буде житловий комплекс "РіверСтоун".

Як відзначає видання, весь "РіверСтоун" буде складатися з 10 будинків у 23 поверхи кожен з підземними паркінгами й торгово-офісним центром.

У ньому розмістять 1 тисячу 323 квартири на 3 тисячі 635 чоловік.

За інформацією інвестора - компанії Ukrainian Development Partners - закінчити будівництво планують у 2014 році.

Висотки зводяться уже більш ніж півроку, незважаючи на те, що по документах на цій ділянці має бути зовсім інший об'єкт.

"Забудова мікрорайону розпочата з урахуванням змін, внесених рішенням Київрада від 28 жовтня 2010 року. Якщо раніше було погоджене будівництво офісного комплексу з ландшафтним парком, то після внесених з ініціативи забудовника змін на цій території буде будуватися житловий комплекс із об'єктами інфраструктури", - сказали в Головному управлінні архітектури КМДА.

Виходить, зміни в генплан вносилися через три місяці після того, як почалася забудова. Тобто на слуханнях обговорювали одне, а потім змінили функціональне призначення землі. Цілком певно, що проблем з узгодженням Київрада не буде.

Тим часом керівник прес-служби компанії-підрядника "Міськжитлобуд" Галина Богданенко запевняє, що з 7 га під парк і благоустрій виділяється 77,9%.

" З 7,03 га ділянки на зелену зону й благоустрій на прибережній території буде відведено відповідно 2,17 і 3,29 га. Парк буде відкритий для доступу всіх жителів мікрорайону. Концепція парку зараз розробляється, там будуть скульптури, майданчики, "стоун-хендж", гарна набережна, дитсадок на 120 місць, фітнес-зала, дитячі й спортмайданчики", - сказала Богданенко.

Вона відзначила, що на ділянці й справді планувався офісний центр, але місце біля води більше підходить для житла.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ