З центра Києва почали прибирати рекламу


КП "Київреклама" провело декілька рейдів у центральній частині столиці з демонтажу рекламних поверхонь, що були встановлені незаконно.

За словами заступника голови КМДА Олександра Пузанова, станом на 9 березня демонтовано 30 конструкцій, які не мали дозвільних документів, повідомляє прес-служба мерії.

"Залишаться на своїх місцях лише ті конструкції, що мають діючі дозвільні документи, та власники яких справно сплачують усі необхідні платежі до міського бюджету. Жодна європейська столиця не має такої кількості зовнішньої реклами, як Київ. Зараз у центральній частині міста налічується біля 3 тисяч 500 рекламних конструкцій, приблизно 700 з яких встановлено незаконно. Київська влада планує скоротити кількість поверхонь до 2000", - сказав чиновник.

Крім того, КМДА має намір стандартизувати розміри рекламних конструкцій.

За словами Пузанова, розміри рекламних щитів у центрі не повинні перевищувати 8 кв. м, аби конструкції не перекривали історичні фасади.

"Реклама повинна прикрашати місто, а не приховувати його обличчя", - наголосив заступник голови КМДА.

При визначенні концептуальних засад функціонування столичного ринку реклами мерія проводить консультації з Асоціацією зовнішньої реклами, результатом яких має стати підписання відповідного Меморандуму.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ