Справу проти Качурової передали до прокуратури


СБУ завершила досудове слідство у другій кримінальній справі щодо обвинувачення колишнього начальника ГУ охорони здоров'я та медичного забезпечення КМДА Людмили Качурової.

Вказана кримінальна справа, що склала 13 томів, з обвинувальним висновком скерована до прокуратури Києва для подальшої передачі до суду, повідомляє прес-центр СБУ.

Як відомо, екс-чиновницю обвинувачують за ч.2 ст.210 (використання службовою особою бюджетних коштів усупереч їх цільовому призначенню або в обсягах, що перевищують затверджені межі видатків) та ч.1 ст.366 (службове підроблення документів) Кримінального кодексу. 

Санкції цих статей передбачають обмеженням волі на строк до трьох років з позбавлен­ням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як відомо, перший раз Качурову затримали наприкінці липня 2010 року. Їй інкримінували зловживання бюджетними коштами в особливо великих розмірах (1,5 мільйона гривень, які недоодержав з міського бюджету Київський міський центр серця). 

Спочатку Качурову утримували в лікарні під вартою, потім на кілька днів перевели в камеру СІЗО.

6 серпня 2010 року Шевченківський райсуд Києва вирішив звільнити її з-під варти й взяти з жінки підписку про невиїзд.

19 жовтня співробітники правоохоронних органів вдруге затримали колишнього начальника головного управління охорони здоров'я КМДА. Тоді проти екс-чиновниці було порушено кримінальну справу за статтею 210, частина 2.

Українська правда. Київ

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ