Попов пояснив, чому швидкісний трамвай ламається


Голова КМДА Олексадр Попов заявляє, що в столиці дуже зношений парк елктротранспорту.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Інтер, відповідаючи на питання, чому швидкісний трамвай зійшов з рейок.

"Парк електротранспорту зношений десь на 87%. І це не тільки в Києві, так всюди по Україні. Тому з 46 одиниць рухомого складу (на швидкісному трамваї), у нас мінімум третина - це те, що експлуатується 20-30 років. Ми поетапно його замінюємо, але вийти на повний обсяг ми не змогли", - сказав чиновник.

Він наголосив, що на швидкісному трамаї проблема не в неякісному полотні.

"Там зламалася вісь, і тому зійшов з рейок трамвай", - сказав голова КМДА.

Він відзначив, що в цьому місяці влада в повному обсязі реалізує цей проект.

"Ми зумисно пішли на те, щоб запустити трамвай восени - тому, що нам потрібно було забрати 110 тисяч людей (там щодня продається 110 тисяч квитків). Трамвай був затребуваний, не можна було чекати. Тому ми його запустили , але зараз морози пройдуть і ми закінчимо (роботи на лінії) повністю", - додав Попов.  

"Сьогодні справу по зловживаннях під час будівництва швидкісного трамаю передано до суду, і я просто впевнений, що там буде серйозне покарання", - сказав чиновник.    

Він також заявив, що в перспективі влада розгляне можливість поверненя трамваю на Набережну.

"Там буде кілька дуже великих будівельних проектів, пов'язаних з розв'язкою, тож його рух у цей період часу неможливий. Тому ми зупинили його рух. Ми збудуємо, а тоді будемо дивитися - до того часу в нас буде генеральний план - на перспективи цієї лінії", - підсумував чиновник.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ