У зоопарку за нового керівництва загинуло 500 тварин?


З 15 жовтня 2010 по 28 лютого 2011 року, вже за нового керівництва, в зоопарку померло або зникло близько 500 тварин. За попереднього керівництва ситуація була приблизно такою ж.

Про це заявив депутат від БЮТ в Київраді Олександр Бригинець.

Він вважає, що роботу тимчасової контрольної комісії Київради щодо перевірки діяльності Київського зоологічного парку треба подовжити.

"Комісія була створена влітку минулого року у зв'язку із масовою загибеллю тварини у зоопарку. У підготовленому звіті зазначається, що комісія припиняє свою діяльність і закінчує перевірку у зв'язку із зміною керівництва зоопарку, яке діяло у період загибелі тварин. Але смерті тварин продовжуються", - заявив Бригинець.

"Не вистачало ще, щоб звірі гинули безпосередньо на очах дітей, що прийшли помилуватись тваринним світом. Не забуваймо, що це може стати нездоланною психологічною травмою", - додав Бригинець.

Депутат впевнений, що смерті тварин пов'язані не з політикою господарювання окремих керівників Київського зоопарку, а із системною проблемою зоопарку.

"Комісії необхідно спрямувати свою діяльність на пошук цієї помилки, або створити нову комісію, яка працювала б над цим. Я як член нині існуючої тимчасової комісії готовий включитись в діяльність новоствореної. Адже тварини гинуть і ми мусимо знати чому", - зазначив Бригинець.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ