Партії регіонів не дали створити ручну раду у Києві



tsn.ua

Представники громадських організацій завадили Партії регіонів cформувати громадську раду при КМДА з підставних осіб.

Як повідомляють джерела "Української правди", у приміщення КМДА 3 березня відбулися установчі збори щодо формування нового складу громадської ради.

За словами співрозмовника, київська влада намагалися поставити на чолі організації своїх людей. "Операцією керувала працівник апарату партії пані Ірина Русакова, з офісу на Липській", - сказав співрозмовник.

Намагання правлячої політичної сформувати "кишенькову раду провалилися".

Представники громадських організацій зняли з трибуни "варягів" і сформували робочі органи ради.

У підсумку до складу ради увійшло 222 особи, однак нового голову так і не було обрано.

Головуючим на засіданні став Черненко Микола Петрович, голова "Міжнародної економічної фундації". Людина з такими ініціалами працює в Кабміні.

Слід відзначити, що жінки з прізвищем Русакова взагалі не було в списку учасників зібрання.

Згідно з постановою уряду від 3 листопада 2010 року органам влади та адміністарціям доручено створити громадські ради протягом трьох місяців.

Консультації з громадськістю проводяться з питань, що стосуються суспільно-економічного розвитку держави, реалізації та захисту прав і свобод громадян, задоволення їх політичних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів.

 Результати проведення консультацій з громадськістю враховуються органом виконавчої влади під час прийняття остаточного рішення або в подальшій його роботі.

В обов'язковому порядку проводяться консультації з громадськістю у формі публічного громадського обговорення щодо:

- проектів нормативно-правових актів, що мають важливе суспільне значення і стосуються конституційних прав, свобод, інтересів і обов'язків громадян, а також актів, якими передбачається надання пільг чи встановлення обмежень для суб'єктів господарювання та інститутів громадянського суспільства, здійснення повноважень місцевого самоврядування, делегованих органам виконавчої влади відповідними радами;

- проектів регуляторних актів;

- проектів державних і регіональних програм економічного, соціального і культурного розвитку, рішень стосовно стану їх виконання;

- звітів головних розпорядників бюджетних коштів про їх витрачання за минулий рік.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ