Попов просить гроші у Азарова на компенсації


Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов доручив підготувати звернення до Кабінету міністрів з проханням розглянути питання компенсації різниці у тарифах за теплову енергію за січень, коли у Києві діяли тарифи, затверджені у 2009 році.

Таке доручення він дав під час засідання розширеної Колегії Київської міської державної адміністрації.

За словами Олександра Попова, за процедурою, затверджені Національною комісією регулювання електроенергетики України тарифи, почали діяти лише з лютого, отже виконавці послуги не отримали кошти у тому обсязі, що були затверджені, згідно з тарифом НКРЕ.

"Я прошу підготувати усі необхідні матеріали, щоб вже наступного тижня ми могли обґрунтувати уряду свої пропозиції", - зазначив Олександр Попов.

Крім того, він доручив здійснити необхідні заходи, аби кияни могли отримати знижку на комунальні послуги.

За словами начальника Головного управління з питань цінової політики Василя Яструбинського, затверджені знижки у 10% до діючих тарифів встановлені для будинків комунальної форми власності.

Мешканці решти будинків - ОСББ, ЖБК та ті, що обслуговуються приватними структурами, зараз масово звертаються до Головного управління з питань цінової політики КМДА для того, щоб до них була застосована така сама система знижок.

"Нами зараз готується низка розпоряджень, а районним державним адміністраціям доручено донести інформацію до цих організацій щодо можливості отримання знижки на сплату комунальних тарифів", - зазначив начальник Головного управління Василь Яструбинський.

Незважаючи на підвищення, що відбулось з лютого 2011 року, тарифи у Києві залишаються одними з найнижчих в Україні, столиця посідає 14-17 місце за різними показниками.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ