Київські латифундисти масово збувають землю. Губський не приходив



Фото з сайту mair.in.ua

Підприємці, що масово скуповували землю в Київській області, відмовляються від неї.

Про це заявив глава Київської обласної держадміністрації Анатолій Присяжнюк у інтерв'ю "Делу".

Він відзначив, що намагається навести порядок із землею в області.

"Те, що порядок потрібно наводити, ні в кого сумнівів не викликає. Яскравий приклад тому - конфлікт у Бориспільському районі. Люди протягом п'яти років днювали і ночували біля міжнародної траси. Аналогічний пікет стояв на Обухівській трасі. І тільки зовсім недавно в одному й іншому випадку вдалося ситуацію вирішити", - розповів він.

"Питання дуже складне. Аферисти, що працювали тоді у владі, видавали фальшиві акти на землю. Сотні людей уже звернулися до нас. Показують земельні акти, а вони недійсні. Нам по кожному конкретному випадку приходиться розбиратися, направляти справи в прокуратуру й у міліцію", - відзначив Присяжнюк.

Він нагадав, що зловмисники не раз спалювали документацію, наприклад, будинок управління земельних ресурсів Обухівського району тричі горів.

"Зараз там працює велика комісія. Тільки в січні цього року порушили 10 кримінальних справ. Скасували 500 рішень по виділенню земельних ділянок. Це 1,5 тис. га, які повернені державі. Повертаємо державі землі і за рішеннями судів. Наприклад, у тому ж Обухівському районі суд ухвалив рішення знести чотири будинки, що були побудовані на захоплених землях", - розповів Присяжнюк.

На питання про переоцінку землі, Присяжнюк сказав, що сьогодні влада виставляє реальну ціну.

"І ті ділки, що понабирали сотні гектарів землі, не знають, що з нею робити. Понад сто чоловік по області, що володіють тисячами гектарів землі, у поспіху відмовляються від неї", - заявив він.

На питання, що в ЗМІ не раз згадувалося прізвище депутата Богдана Губського як найбільшого землевласника Київської області, Присяжнюк заявив, що Губський жодного разу до нього з земельними питаннями не звертався.

"За час моєї роботи депутат Богдан Губський із земельними питаннями до мене не звертався. Хоча в розмовах не раз чув, що Губський, Осика, Бондарєв та інші займалися земельними питаннями. Мовляв, їхні люди були в адміністрації, тому вони швидко вирішували всі питання. На сьогодні вони до мене з такими питаннями не звертались", - запевнив губернатор.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ