У столиці відкрили школу "Стоп інсульт"


4 березня у Києві відкрили першу в Україні поліклінічну профілактично-освітню Школу для тих, хто пережив інсульт та їх родин "Стоп-інсульт".

Таке рішення прийняло Управління охорони здоров'я Дніпровської райдержадміністрації та ВГО "Українська Асоціація боротьби з інсультом", повідомляє прес-служба КМДА.

Школи відкрилася на другому поверсі Центральної райполіклініки Дніпровського району, що на вул. Луначарського, 5.

На думку медиків, існуюча на сьогодні система реабілітації хворих з такими захворюванням, як інсульт, є ефективною тільки при комплексному мультидисціплінарному підході.

"Наряду з медичною, фізичною та соціальною адаптацією повинна постійно проводитися роз'яснювальна інформаційно-просвітня робота з пацієнтами та їх родичами. Головне завдання Школи - допомогти у вирішенні нагальних питань, що турбують людей після інсульту та їх рідних", йдеться в повідомленні.

До роботи в Школі залучать спеціалістів фахових робочих груп з питань реабілітації та профілактики інсульту Української Асоціації боротьби з інсультом: неврологи, фахівці фізичної реабілітації, логотерапевти, ендокринологи, нейропсихологи, спеціалісти з питань харчування.

Усі учасники зможуть отримати навчальні матеріали, розроблені спеціалістами Українською Асоціацією боротьби з інсультом.

Заняття у Школі будуть проводитися в поліклініках Дніпровського району 2 рази на місяць, а слухачами зможуть стати всі охочі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ