Будинок на Печерську може завалитися через бізнес-новобудову



У будинках на Печерську йдуть тріщини через бізнес-новобудови.

Про це пише "Газета по-киевски".

У будинку на розі Лесі Українки і Госпітальної за один день порвалися маячки, що фіксують тріщини, прорвало труби, а асфальт навколо тріснув і здибився.

На місце довелося терміново викликати комісію НДІ будівельних конструкцій. Жителі будинку №2 по вул. Госпітальній підозрюють, що в усьому винне велике будівництво по сусідству - 130-метровий ТОЦ "Еспланада" за адресою Спортивна площа, 1.

"Усе почалося з того, що один раз увечері жителі вдома почули глухий удар - на вулиці розійшовся асфальт, по стінах пішли тріщини, у магазині на першому поверсі прорвало труби. Це сталося приблизно три тижні назад, з тих пір масштаби нещастя щодня ростуть", - говориться в статті.

 

Будмайданчик розташований усього за десять метрів від будинку.

По тротуару пішли тріщини, навіть проїжджа частина на бульварі Лесі Українки просіла сантиметри на три, у квартирах покосилися двері, обсипалася плитка. Найбільше постраждав магазин декору і подарунків "Скорпіо", розташований у торці будинку.

Підлогу магазина розірвало буквально на частини. Паперові "маячки" не можуть протриматися і дня.

Комісія, викликана з НДІ будівельних конструкцій, складалася з однієї людини - молодшого наукового співробітника інституту Віталія Гичка. Він пройшовся з фотоапаратом по сходовій клітці, сфотографував тріщини і наніс їх на схему.

Будівництво пов'язують з компанією "Мандарин Плаза" та її дочірньою структурою фірмою "ТРІО".

Фото "Газеты по-киевски"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ