Лікарі хвилюються через грип у вагітних


 

Київські лікарі стурбовані збільшенням захворюваності на грип та ГРВІ серед вагітних жінок.

Про це повідомили у Головному управлінні охорони здоров'я КМДА.

На території Києва ситуація з захворюваністю на грип та ГРВІ стабільна та контрольована.

За останній тиждень (з 21 до 27 лютого 2011 року) постерігалося незначне збільшення захворюваності на 2%, але епідпоріг залишається не перевищеним.

Усього за минулий тиждень у лікувально-профілактичні заклади міста з приводу грипу та інших гострих респіраторних захворювань звернулося 23 158 осіб, з них 9 957 дорослих та  13 201 дитина.

Однак занепокоєння у лікарів викликає збільшення реєстрації випадків захворювання на грип та ГРВІ у вагітних жінок. За минулий тиждень, за даними Київського міського Центру репродуктивної та перинатальної медицини, зареєстровано 11 випадків захворювання на грип та ГРВІ серед вагітних жінок.

Всього, станом на 28 лютого 2011 року, з початку реєстрації випадків на грип та ГРВІ, починаючи з 01.11.2010 року, до лікувальних закладів Києва з відповідним діагнозом поступило 205 вагітних, з них з лабораторно підтверджено діагноз "Грип" у 99 жінок (штам Н1N1 - у 24 жінок, решта - штам В). У всіх вагітних - стан легкий або середньої тяжкості. Випадків смерті від грипу не зареєстровано.

Головне управління охорони здоров'я КМДА звертається до громадян з проханням уникати місць великого скупчення людей і при перших ознаках захворювання звертатися до лікаря. Також не варто нехтувати простими заходами, які дозволять захистити себе від інфекції: користатися марлевими пов'язками, дотримуватися особистої гігієни.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ