Шахрай від імені депутата Зарубінського оббирав бізнесменів



Фото злочинця газети "Сегодня"
У Києві затриманий шахрай, який від імені народного депутата Олега Зарубінського під видом доброчинності оббирав київських бізнесменів.

Про це пише газета "Сегодня".

"Київські оперативники давно знають цього 41-річного жителя Запоріжжя. Більше 15 років він шахраював у Києві, і після чергової ходки на зону знову повертався. Він уже має 7 судимостей, відсидівши у в'язниці в цілому більше десяти років. Востаннє звільнився з колонії в жовтні 2010 року і відразу ж приїхав у столицю", - пише видання.

Як розповів сам затриманий, принципово шахрайську схему одержання внесків він не змінював з 1993 року.

Шахрай телефонував директорам великих комерційних фірм, що працюють у медичній галузі, представлявся народним депутатом і, посилаючись на добродійність, просив допомогти готівкою на проведення операцій по протезуванню незаможних пацієнтів.

"Звичайно, на благу справу ніхто з комерсантів грошей не шкодував. Тим більше, що суми варіювалися в межах півтори - двох тисяч гривень. Ніяких фінансових документів або розписок, природно, ніхто не оформляв", - відзначає видання.

У цей раз шахрай працював за такою ж схемою з тією лише різницею, що називався не народним депутатом, а його помічником або водієм.

Щодо шахрая порушена кримінальна справа. Слідством уже встановлено більше десяти обманутих комерсантів. Їм завдано загального збитку на суму більш п'ятнадцяти тисяч гривень.

Уже з перших кроків слідство зіштовхнувся з небажанням потерпілих писати заяви в міліцію. Комерсанти мотивують це відсутністю часу.

Київська міліція звертається до всіх громадян, до кого звертався цей шахрай, із проханням відкинути незручність і допомогти слідству установити істину по цій справі. Дзвонити слід  за телефонами 271-98-71, 271-95-04 або 102

  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ