Кияни протестують проти незаконної забудови біля музею медицини



Мешканці центра Києва вийдуть 1 березня о 12.00 на акцію протесту проти незаконного будівництва у дворі будинків по вул.Пирогова, 2 і Б.Хмельницького, 37.

Про це йдеться в повідомленні організаторів акції.

"Новобудова, яка зводиться на прибудинковій території між трьома (!!!) пам'ятками архітектури і міською станцією швидкої допомоги, зупинена приписом прокуратури. Проте прокурор Якименко, який боровся проти вандалізму в центрі столиці, минулого тижня за дивних обставин загинув у автокатастрофі. Будівельні роботи продовжуються", - йдеться в повідомленні.

Самоскиди та інші важкі машини їздять до будмайданчика повз центральний вхід до Київської міської станції швидкої допомоги. Хто дав на це дозвіл - невідомо.

"Пам'ятник архітектури ХІХ ст. за адресою Пирогова, 6, в результаті роботи важкої техніки тріснув, від будинку відкололася бокова стіна. Тріщину швиденько замазали... Але стіна може в будь-який момент впасти. Оскільки в будинку розташований готель, це мало кого турбує. Постійних мешканців немає, а якщо загине кілька приїжджих - крайнього знайдуть", - зазначається в повідомленні.

Будівельники пошкодили тепломережу і силовий електрокабель. Тепер електроживлення прилеглих будинків здійснюється через кабель, прокладений чисто неба у дворі.

В результаті робіт, що проводяться, піднявся рівень грунтових вод - і це добре видно у підвалах будинків.

Екскаватор розрив захоронення людських кісток біля анатомічного театру Музею медицини.

Акцію організовують ГО Блок соціального партнерства "Порядок і Достаток" .і ВГО "Коаліція учасників Помаранчевої революції".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ