Довгий не може протидіяти забудові Софії. Рішення ігнорують


 

Проект рішення про мораторій на будівництво в межах всіх охоронних зон столиці знаходиться на розгляді київської міської ради.

Про це в інтерв'ю "5 каналові" заяывив Олесь Довгий, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відповідно до повідомлення, секретар Київради переконана, що забудова історичної частини Києва, особливо в охоронній зоні Софії Київської, неприпустима.

За його словами, міськрада найближчим часом планує запровадити зонування території столиці.

"У нас буде затверджений новий генплан міста, у якому будуть просто зазначені окремі райони, свята святих, у яких навіть реконструкція повинна відбуватися відповідно до тих архітектурних норм і тим архітектурним ансамблем, що був донесений і зберігся дотепер", - підкреслив він.

Довгий нагадав про прийняття депутатським корпусом двох рішень про заборону на будівництво в межах охоронної зони Софії Київської - про припинення будівництва і про мораторії на будь-які дії відносно будівництва цього об'єкта.

"На жаль, практичній реалізації наше рішення дотепер не знайшло. І це питання не до Київради, а до Мінбуду, якому підпорядкований міськбудконтроль, що має повноваження зупинити будівництво. Це питання до Міністерства внутрішніх справ, що має відповідну владу для того, щоб припинити будівництво. Це питання до судової системи, яка виносить рішення на користь тих забудовників, проти яких активно протестує громада", - сказав він.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ