"Позняки" й "Осокорки" отримали нову ТЕЦ


У столиці запрацювала стація теплопостачання "Позняки".

Пр оце повідомляє прес-служба КМДА.

Це перший потужний об'єкт теплоенергетики, який введено в експлуатацію за останні 15 років, наголошується в повідомленні.

Першу чергу станції, збудованої АК "Київенерго", відкрив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

"Сьогодні ми ставимо крапку в історії ще одного довгобуду - компанії "Київенерго" вдалося завершити будівництво станції теплопостачання. Цей об'єкт має стратегічне значення для району. Станція забезпечить теплом і гарячою водою близько 300 тисяч мешканців масивів Позняки та Осокорки, підвищить надійність теплопостачання міста завдяки розвантаженню потужностей ТЕЦ-5, яка експлуатується з 1971 року. Адже столиця активно забудовуються і ми зобов'язані забезпечити киян теплом", - підкреслив Попов.

"У січні та лютому ми провели пуско-налагоджувальні роботи і сьогодні готові запустити першу чергу цієї станції в роботу. Відразу як дозволить температура, ми подамо тепло від станції нашим споживачам, відключивши їх від ТЕЦ-5, і таким чином випробуємо весь складний технологічний ланцюжок у дії. З осені поточного року, у новому опалювальному сезоні, перша черга СТ "Позняки» почне працювати на повну потужність", - зазначив Голова правління АК "Київенерго" Едуард Соколовський.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ