Київська влада обіцяє всім спортивні майданчики


 

Столична влада планує побудувати спортивні майданчики для проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи в усіх навчальних закладах.

Це передбачено Міською комплексною цільовою програмою "Київ-спортивний" на 2011-2015 роки. Також програма передбачає будівництво спортивних майданчиків у місцях масового відпочинку людей та практично в усіх мікрорайонах міста.

Одним із пріоритетів, визначених у програмі розвитку спорту, є створення умов для реалізації творчого потенціалу різних верств населення, особливо молоді, спрямування їх на духовне та фізичне становлення і самовдосконалення засобами фізичної культури і спорту.

Шляхом розвитку мережі спортивних майданчиків влада сподівається залучити якомога більше населення, в тому числі дітей і підлітків, до занять спортом. За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації Леоніда Новохатька, таким чином вдасться забезпечити зниження рівня злочинності серед підлітків та молоді, зупинити поширення наркоманії, алкоголізму, тютюнопаління, сприяти фізичному розвитку дітей та підлітків і підвищити рівень соціальної стабільності в місті.

Крім того, розвиток спортивних комплексів дозволить створити додаткову кількість робочих місць за рахунок збільшення обсягів надання різних видів фізкультурно-оздоровчих послуг.

Майданчики, що будуватимуться, мають бути пристосовані для фізкультурно-оздоровчої та реабілітаційної роботи серед інвалідів. Це сприятиме соціальній адаптації та реабілітації осіб з уродженими вадами фізичного і розумового розвитку.

Загалом на будівництво спортивних майданчиків до 2015 року планується витратити близько 72,5 млн. грн.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ