У Києві відкрили центр для неповнолітних вагітних


У столиці відкриють перший в Україні Центр допомоги вагітним неповнолітнім дівчатам

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Центр відкриють на базі притулку для дітей Служби у справах дітей КМДА.

 Наразі у приміщені, відведеному під Центр, завершена основа маса ремонтних робіт, залишається виконати лише оздоблювання.

Голова служби  Микола Кулеба повідомив, що працюватимуть у вказаному приміщенні два заклади - Центр реабілітації для дітей та Центр допомоги вагітним неповнолітнім дівчатам.

"У Києві створено ефективну модель організації роботи із запобігання безпритульності, бездоглядності серед дітей. За 2006-2010 роки чисельність вказаної категорії дітей у Києві знизилась на 60%. Так, єдиний Притулок, що функціонує на даний момент в місті, заповнений лише на 50 %. Проте актуальною стала необхідність проведення фахової комплексної соціально-психологічної реабілітації дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, залишились без батьківського піклування", - зазначив чиновник.

"Тому рішенням Київської міської ради частина приміщення притулку була передана в оренду БО "Місто щасливих дітей" для створення Центру реабілітації. Іншу частину приміщення залишено у користуванні Притулку і в червні поточного року на його базі планується відкрити перший в Україні Центр допомоги вагітним неповнолітнім дівчатам. Ці заклади принесуть більше соціальної користі місту", - підкреслив Микола Кулеба.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ