Попов взявся за довгобуди



У столичній мерії вирішили взятися за довгобуди.

Після здачі Гаванського мосту, який почали зводити аж 17 років тому, тепер КМДА складає список інших вічних будівництв.

Глава міськадміністрації Олександр Попов планує їх добудовувати, залучаючи інвесторів, пише "Сегодня".

У мерії вже створили комісію з довгобудів.

"Будемо вивчати кожну адресу і шукати можливості добудувати об'єкт", - заявив заступник глави КМДА з будівництва і земельних питань Михайло Кучук.

За його словами, це може стати можливим завдяки залученню нових інвесторів, замість збанкрутілих або тих, що втекли. А що стосується Євро-2012, то на час проведення чемпіонату  центральні довгобуди будуть просити закрити банерами з видами Києва.

"Сегодня" підібрала найдавніші довгобуди міста і з'ясувала їхню подальшу долю. Наприклад, навчальний корпус університету ім. Карпенка-Карого на Львівській площі в мерії вирішили добудувати, а не зносити: керівництво вузу вже побувало на нараді в мерії.

На місці дитячої урологічної лікарні на розі Воровського й Обсерваторної все-таки хочуть будувати офіс, але це стане можливим тільки в 2012 році.

А криту арену Льодового стадіону на проспекті Глушкова  купив хокейний клуб "Сокіл" і планує там тренувальні майданчики.

А скандально відомі "Дніпровські вежі", які так і не стали візитною карткою міста, як і раніше чекають фінансування від держави: своїх грошей на добудову в інвесторів немає. За оцінками фахівців, на добудову кожного з цих об'єктів буде потрібно не менше 20 млн грн..

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ