"Пирогово" перепало кілька гектарів землі. І пасіка Омельченка?


 

Столична прокуратура збирається передати музею "Пирогово" 45 га землі, що раніш належали Хотівському агрокомбінату.

Про це пише газета "Сегодня".

Раніше рішенням Київради в квітні минулого року землі комбінату віддали якомусь кооперативові під будівництво висоток з підземними паркінгами.

Прокуратура визнала це рішення незаконним і хоче передати гектари музеєві. Правда, за це рішення ще повинна проголосувати Київрада.

За даними видання, незабаром музей може змінитися. Іноземні фахівці розробили план реконструкції "Пирогово". Там хочуть обладнати вольєри, у які пропонують завезти волів, свиней, курей, гусаків і решетилівських овець.

З вовни останніх, наприклад, козаки шили свої знамениті каракулеві шапки. На тварин можна буде подивитися, погодувати і погладити. Деякі старі млини хочуть відреставрувати і молоти в них вирощену на полях музею пшеницю

З іншого боку, можуть виникнути проблеми. На цих землях стоять приватні будинки, у яких живуть люди. Або їм доведеться упокоритися з тим, що вони живуть у музеї, або їх потрібно буде відселяти.

Цікаво, що в ці 45 га потрапила і пасіка екс-мера Києва Олександра Омельченка, пише газета.

Тут він уже кілька років розводить бджіл ( у нього 65 вуликів) і збирає мед. Раніше навколо Музею Омельченко намагався сіяти гречку, але земля виявилася занадто поганою, багато піску, щоб вирощувати корм для бджіл. Восени свій врожай екс-мер роздає в дитячі будинки.

Помічник Омельченка Анатолій сказав "Сегодня", що в них документи на пасіку в порядку, і її ніхто не забере. "Ми, звичайно, уточнимо, що буде з цією землею. Але восени пасіку перевіряло КРУ, сказало, що все нормально", - сказав він газеті.

 Нове керівництво "Пирогово" поки тільки чуло про плани прокуратури. "Ми зараз розбираємося з документами, з'ясовуємо, хто і що роздавав навколо. У нас великі плани по розвитку музею. А що буде з місцевими жителями - ми не знаємо, це повинна вирішувати міська влада", - сказав  заступник директора Віталій Каленяк.

У мерії поки не готові коментувати це питання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ