Лікар, який вивіз бомжів на мороз, оголосив голодування


Завідуючй відділенням для безпритульних лікарні №1 Артур Восканян, який вивіз з медзакладу п'ятьох хворих і залишив їх на морозі, відмовився від їжі на два місяці на знак протесту проти його затримання.

Про це пише "Газета по-київськи".

За словами прокурора Київської області Михайла Витязя, суд заарештував лікаря на 2 місяці, тож наразі він знаходиться у Лук'янівському СІЗО. 

"Про те, що він зараз голодує у СІЗО, я не чув, але це - його справа", - сказав прокурор.

У "тюремному" Департаменті кажуть, що з голодуванням арештантів вони стикаються не вперше, тож мають відпрацьовану процедуру поводження з такими затриманими. Щодня їх переконують припинити голодування, крім того, їх періодично оглядає лікар.

Якщо виникне загроза здоров'ю, будуть годувати силою - через спеціальний зонд. 

За інформацією видання, заарештував Восканяна через те, що на волі він міг би тиснути на потерпілих і своїх колег-медиків.

Прокуратура Київщини зараз перевіряє, чи був випадок з вивезенням бомжів зі стаціонару для бездомних одиничним, чи таке сталося не вперше.

За непідтвердженими даними, бездомних, які не хотіли виписуватися, не перший раз вивозили за межі медустанови, а потім викликали "швидку", щоб їх забрали в іншу лікарню.

Як відомо,  лікар Артур Восконян 11 лютого вивіз за межі міста і залишив на морозі 5 безпритульних пацієнтів. Внаслідок цього одна пацієнтка померла.

Прокуратура Київщини порушила проти нього кримінальну справу. За перевищення повноважень і залишення пацієнтів у небезпеці йому загрожує покарання до 8 років тюрми.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ