Столичний притулок завдав державі збитків у 136 тисяч


Притулок для дітей Служби у справах дітей КМДА завдав державі збитків майже на 136 тисяч гривень при тому, що упродовж свого існування не приймав жодної дитини.

Про це повідомляє прес-служба КРУ після ревізії фінансово-господарської діяльності вказаного об'єкту. Загальна сума виявлених порушень за період роботи Притулку з 1 серпня 2008 по 1 листопада 2010 року становить близько 150 тис. гривень.

Притулок був створений у 2003 році з метою тимчасового перебування у ньому дітей віком від 3 до 18 років, однак з моменту створення і до сьогодні у ньому проводиться капітальний ремонт.

Лише з 2008 до 2010 року Притулок отримав 1,87 мільйона гривень бюджетних коштів, однак ремонт досі не завершено, дітей немає.

Як встановили ревізори, частину приміщень Притулку в розмірі 650 кв.м., або 69,7%  від його загальної площі, відповідно до рішення КМДА передано в оренду Благодійній організації "Місто щасливих дітей".

Під час контрольного заходу виявлено, що підрядна організація, яка робить ремонт, завищила вартість та обсяги робіт майже на 105 тисяч гривень.

Зокрема ревізори зафіксували, що нібито встановлені унітази, умивальники та душові на момент контрольного заходу знаходились на складі, а опалювальні радіатори (920 секцій) взагалі не були виявлені. За поясненням директора притулку вони демонтовані та вивезені Благодійною організацією "Місто щасливих дітей".

Крім того, притулок завищив потребу у бюджетних асигнуваннях на 2010 рік на 16,24 тисячі гривень, а також за рахунок бюджетних коштів сплатив 20,3 тисяч гривень за спожиті орендарем послуги із тепла, води та водовідведення.

За результатами ревізії на директора Притулку складено протоколи. Про результати ревізії поінформовано прокуратуру Оболонського району.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ