Черновецький розказав, де взяти гроші для вчителів і медиків


Мер Києва Леонід Черновецький пропонує скоротити витрати на професійні технічні училища, театри та музеї, щоб мати можливість платити надбавки медикам і вчителям.

Про це він сказав на засіданні Київради 24 лютого.

На засіданні міськради депутати проголосували за виділення 200 мільйонів гривень на збільшення фонду зарплати вчителів, медиків, працівників культури, соцзахисту та фізкультури, водночас не змогли знайти кошти на повернення для них муніципальних 20% надбавок.

За словами секретаря Київради Олеся Довгого, на надбавки потрібно 600 мільйонів гривень, однак джерела їх фінансування досі не визначені.

З приводу цього мер відзначив:

"У нас 200 мільйонів з'їдають тільки профтехучилища - взагалі невластива для нас діяльність. Чого ми їх годуємо? Я до нинішньої влади звертався і до минулої забрати їх на баланс Кабінету міністрів. Це справедливо. Нащо нам ці театри, коли нам годувати вчителів нічим і лікарів? Який вони стосунок мають до Києва? Музеї... це теж проблема".

За його словами, якби міська влад не фінансувала ці заклади, то змогла б знайти гроші і на надбавки.

"І тут якраз 600 мільйонів можна було б знайти, але треба іноді звертатися за порадою... Я думаю, що треба на Київраді затвердити нову філософію збільшення доходної і видаткової частини бюджету, яку запропонує КМДА, нову кадрову політику, щоб вони розуміли, що ті помилки, які були - якщо були - у мене, щоб вони не повторювались", - сказав Черновецький.  

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ