Депутати Кличка почитали Черновецькому Конституцію


Депутати фракції Віталія Кличка "УДАР" у Київраді під час зустрічі з міським головою Леонідом Черновецьким зачитали йому статтю Конституції, де вказано, що саме мер має вести засідання міськради.

Про це повідомляє прес-служба фракції.

Київраді закликав Черновецького подати у відставку та не полишає намірів судитися з ним

"Черновецький не був налаштований на діалог, повідомив, що не збирається писати заяву про відставку, не дозволить провести дострокові вибори в столиці та сам вирішуватиме, коли ходити на роботу і які саме повноваження виконувати. У відповідь на такі слова ми зачитали міському голові 141 статтю Конституцію, яка чітко зазначає, що саме мер має вести засідання міської ради", - заявила депутат Наталія Новак.

Вона додала, що їй "приємно, що після стількох років при владі "заслужений юрист" нарешті ознайомився із Основним законом держави".  

"Ми чітко заявили Леоніду Черновецькому - або він починає виконувати свої повноваження, або має написати заяву й піти у відставку. Тоді кияни зможуть обрати собі нового мера, який працюватиме на благо міста. У відповідь на це міський голова обіцяв "подумати". Тож, можливо, після нашої розмови він буде хоча б вести засідання Київради", - сказала Новак.

Водночас вона додала, що незважаючи на зустріч з міським головою наміри фракції подавати позов до суду на Черновецького за його бездіяльність не змінились.

"На наступному тижні ми подамо до суду за невиконання мером своїх обов'язків і за перевищення повноважень секретарем Київради", - підсумувала Новак.

Як відомо, Черновецький висловив жаль з приводу того, що на зустріч з ним не прийшов сам Віталій Кличко. Водночас мер додав, що сподівається зустрітися з Кличком після його бою.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ