Вибух на Рогозівській стався через витік газу



Фото з сайту МНС
Слідча комісія, яка розслідує причини вибуху у будинку №1 на вулиці Рогозівській, практично завершила своє розслідування.

Попередньо, у надзвичайній ситуації обвинувачують жителів 36 квартири Сергія Хоменка і його сина Максима. Мовляв, під час проведення ремонту вони  погано перекрили газ.

Про це заявив голова комісії й заступник київського Держгіпромнагляду Валерій Корпусенко, пише "Сегодня".

"Газові роботи в будинку проводилися "партизанськими" методами, без участі "Київгазу", якимись ненавченими фахівцями. Наша комісія й фахівці, які виїжджали на місце, упевнені, що це газ. Про це свідчить фізика. Характер руйнування говорить про те, що епіцентр вибуху відбувся у квартирі Хоменка", - сказав він.

Щоправда, сам Сергій Хоменко все заперечує й просить довести їхню провину.

"Нехай доведуть, що упродовж трьох годин у моїй квартирі могло зібратися стільки газово-повітряної суміші. Ця речовина повинна була бути в легенях мого сина, але лікарі цього не виявили. Смішно, коли вони приписують нам "спеціальне ушкодження будинку", але мій син же не шахід. Я пенсіонер, Максим не працює. Вони намагаються повісити на мене цей вибух і вираховувати з моєї пенсії по 30%", - сказав власник квартири.

Як відомо, вибух у квартирі будинку на вул. Рогозівській, 1, стався в ніч на 24 січня. Тоді постраждали 5 людей.

Причиною вибуху назвали самовільну заміну газового устаткування і відрізання газової труби.

Згодом постраждалі жителі будинку заявили, що вибух міг був спланованим. Подейкували, що  власнику квартири, де сталася надзвичайна подія, напередодні нібито погрожували.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ