Театр оперети може закритися?



Фото з сайту Оперети
Київський національний академічний театр оперети може припинити своє існування у зв'язку з тим, що Київська адміністрація не передбачила в бюджеті міста на 2011 рік 20 мільйонів гривень для цього закладу.

Про це заявив депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" в Київраді Олександр Бригинець.

За його словами, ці гроші йдуть винятково на заробітну плату співробітникам театру.  

"Колектив обурений, що зараз він змушений одержувати лише 50% від передбаченої зарплати. Частина співробітників готові на екстремальні дії, які поки вдається стримувати керівництву театру обіцянками, що гроші от-от виділять. Але, грошей немає й нинішнім варіантом змін у бюджет міста фінансування не передбачене", - заявив депутат, якого цитує прес-служба.

Бригинець також звернув увагу на те, що в цьому випадку мова не йде про 20% надбавки, а всього лише про передбачені виплати.

"Я б не радив владі гратися з недоплатою цілих 50% зарплати. Це дуже важлива цифра для будь-якої родини. Актори - відомі люди, і якщо вони зважаться на відвертий протест, їх, звичайно ж, почує й преса, й громадськість. Але тоді рейтинг нової київської влади упаде ще нижче. Тому краще знайти необхідні гроші, або відверто сказати "місту такий театр не потрібний", - сказав депутат.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ