Чижмаря облили кислотою через жінку


Замовником злочину проти заступника голови Київської облдержадміністрації Юрія Чижмаря виявився начальник одного із територіальних відділів міліції Солом'янського райуправління, 30-річний капітан органів внутрішніх справ.

Про це на брифінгу у середу заявив начальник столичного головного управління міліції Олексій Крикун, повідомляє УНІАН.

За його словами, встановлено, що співробітник міліції зустрічався близько року з жінкою, яка родом із Тернопільської області, і пара вже навіть мала намір одружитися, але Чижмар завадив цьому.

У результаті цього співробітник міліції попросив свого знайомого Віктора Котова, щоб той облив Чижмаря кислотою.

Крикун зазначив, що виконавець і замовник злочину були знайомі давно. Крім того, він зауважив, що затриманий працівник міліції раніше працював на різних посадах в Подільському і Голосіївському управліннях столичної міліції.

Водночас Крикун звернув увагу на той факт, що напевне, відчуваючи, що його затримають, вказаний міліціонер 17 лютого написав рапорт про звільнення, і цей рапорт був підписаний наступного дня.

За свідченнями Котова, гроші за виконання злочину він не отримував. Однак наразі ще не з'ясовано, чи мав він якусь залежність від замовника, але однозначно встановлено, що раніше він мав проблеми із законом.

Разом з тим, Крикун зазначив, що за результатами призначеної перевірки "буде звільнено з посад керівництво Солом'янського райуправління міліції, а також будуть покарані мої заступники, які є кураторами цього райвідділу".

Як відомо,  17 лютого Чижмарю хлюпнули в обличчя кислоту, коли він повертався з "Сільпо". З 6% опіків обличчя другого-третього ступеня його забрали в Опіковий центр, дуже постраждали очі.

21 лютого міліція затримала виконавця злочинного діяння, а згодом і замовника.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ