Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4d637373a75e4/
Українська правда
Київ

У Києві створять окремі смуги для "швидких" і громадського транспорту

22.02.2011  09:27


Фото ukraine2012.gov.ua
Київська адміністрація просить організувати до Євро-2012 окремі дорожні смуги для громадського транспорту та машин спеціального призначення (наприклад, "швидких", пожежних машин).

Про це заявив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко під час наради з питань підготовки до ЧЄ, повідомляє прес-служба уряду.

"Ми подали до Кабінету міністрів прохання, щоб переглянути ці питання, вийти у Верховну Раду і частково змінити Правила дорожнього руху і Адміністративний кодекс", - наголосив чиновник.

Він додав, що УЄФА наполягає на запровадженні окремих смуг для руху спеціального та громадського транспорту, а чинне законодавство не дозволяє ДАІ його встановити.

Щоправда, де будуть такі смуги, сказавти важко, адже на існуючих дорогах їх, за словами голови КМДА Олександра Попова, виділити неможливо. Тому він заявляв, що окремі смуги для проїзду громадського транспорту будуть виділятися лише на реконструйованих дорогах. Зокрема, у 2011 році у столиці можуть з'явитися 2 таких смуги: на вулиці Горького і проспекті Бажана.

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.