Кияни вийдуть на останню битву за "Сяйво"


21 лютого о 12.00 під стінами книгарні "Сяйво" на вулиці Червоноармійській, 6  пройде акція громадянської непокори "Книжковий магазин" Сяйво "- остання барикада української культури!".

Під книгарнею спорудять барикаду з мішків з піском і колючого дроту як символ опору бездуховності, жадібності, мародерству, повідомляють організатори акції.

За словами активістів, з дня рейдерського захоплення "Сяйва" пройшов 1 рік.

"365 днів триває облога стін відомого магазину. З моменту захоплення порушено і до цих пір продовжується 15 справ у судах. Виникає питання – чи мають право на існування в Україні такі звичайні і природні речі, як книга та культовий книжковий магазин "Сяйво"?", - заявляють активісти.

Вони нагадують, що приміщення "Сяйва" було продане у вересні 2009 року на підпільному аукціоні компанії "Абріль-Студіо" за символічну ціну (менше 300 тисяч доларів). А потім, за рейдерською схемою книгарню "силовим шляхом захопила організована злочинна група, частина якої окупує книжковий магазин і зараз". 

Захисники магазину звертаються до всіх, кому "не байдужа культура і доля книжкової справи в Україні" прийти на барикаду і захистити "Сяйво". 


powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ