СБУ викрила конвертаційний центр, який "відмив" майже 2 мільярди


Співробітники СБУ спільно з Державною податковою інспекцією викрили і припинили діяльність міжрегіональної організованої злочинної групи, яка відмивала гроші.

За два роки своєї діяльності нелегальна структура незаконно перевела у готівку понад 1,8 мільярда гривень, повідомляє прес-служба СБУ. 

"Конверт" надавав послуги з незаконного переведення у готівку коштів та завищення податкового кредиту шляхом проведення операцій з цінними паперами.

Встановлено, що на рахунки підконтрольних членам угруповання підставних підприємств, відкритих в кількох банках, субєкти господарської діяльності перераховували безготівкові кошти за виконання робіт та послуг, які фактично не проводились.

У подальшому суми переводились у готівку шляхом маніпуляцій із цінними паперами.

У результаті обшуків у банківських установах, офісах та приміщеннях нелегальної структури, розташованих у Києві та Дніпропетровській області, вилучено фінансово-господарську документацію з ознаками фіктивності, печатки фіктивних підприємств, а також комп’ютерну техніку, обладнану системою "банк-клієнт".

За матеріалами Управління СБУ Державна податкова інспекція у Святошинському районі порушила кримінальну справу за фактом умисного ухилення від сплати податків, а стосовно організатора конвертаційного центру – за фіктивне підприємництво.

Слідство триває.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ