Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4d5d33c76d0c3/
Українська правда
Київ

Київрада повторно віддала "Жуляни" регіоналу Хмельницькому

17.02.2011  15:42


Фото kp.ua
Київрада на засіданні 17 лютого вдруге проголосувала за передачу в оренду на 49 років майна аеропорту "Київ" (Жуляни) компанії "Майстер-Авіа", яку пов'язують з народним депутатом від Партії регіонів Василем Хмельницьким і київським бізнесменом Андрієм Івановим.

За прийняття рішення внесеного з голосу проголосували 76 депутатів. 

Питання "Про передачу майна територіальної громади в оренду на конкурсних засадах" викликало гостру дискусію.

"У даному випадку мова йде про те рішення, яке ми вже приймали з приводу аеропорту "Жуляни". Ми повторно вносимо сьогодні на розгляд", - пояснив секретар Київради Олесь Довгий.  

У свою чергу депутат фракції "Республіка Київ" Денис Москаль закликав утриматися від голосування, адже що це питання й так набуло розголосу через те, "як проводився конкурс, адже були кращі пропозиції, ніж те що запропонувала "Майстер-Авіа", яка виборов право оренди".

"Крім того, зараз в судах перебуває кілька справ щодо цього питання. Я вже не кажу про те, що профільна транспортна комісія не розглядала це рішення. Закликаю утриматися від голосування, доки це питання не вирішиться в судах", - сказав депутат.

На це Довгий відповів, що суд уже відбувся і рішення було визнане правомірним.

"10 лютого відбулося засідання Київського апеляційного адміністративного суду, на якому зазначене рішення було визнане правомірним. Відтак сьогоднішній проект рішення приймається з метою більшої прозорості цього питання. З другої сторони - цей проект рішення, на відміну від попереднього, має візи керівництва Києва, і вноситься в залу за пропозицією сьогоднішньої адміністрації і новопризначених заступників голови КМДА", - сказав секретар Київради.

На що Олексій Давиденко відповів, що це важливе питання, тому "Республіка Київ" хоче, щоб транспотран комісія розглянула його в законному порядку по регламенту.

"Після цього, маючи висновки, ми будемо його голосувати", - сказав він. 

Депутат від "Народної партії" і гендиректор "Жулян" Денис Косторжевський, наголосив, що майно аеропорту треба передати в оренду, адже це "єдиний шанс отримати термінал у "Жулянах".

За його  словами, держава вкладає більше 200  мільйонів у реконструкцію аеродромної частини, натомість кошти на будівництво термінлу не передбачені ні в державному , ні в міському бюджеті.

"Єдиний шанс отримати термінал - це залучити інвестора. А він у свою чергу вкладе кошти тільки за умови, що йому буде передано майно аеропорту", - сказав Косторжевський.

На цьому ж наголосив ГАКівець Олександр Пабат: "Ми вже приймали це рішення, і є не тільки погодження, але і протокол транспортної комісії. На сьогодні рішення перевізоване і відповідає всім юридичним нормам. Судове рішення теж на користь даної компанії, яка справедливо і чесно виграла конкурс. Ми лише повинні підтвердити це рішення і унеможливити будь-які інсинуації з цього приводу".

Як відомо, рішення про майна КП "Міжнародний аеропорт "Київ" ("Жуляни")" в оренду на 49 років приватній фірмі "Майстер-Авіа" було прийняте 8 липня 2010 на основі результатів конкурсу від 18 червня.

14 липня на той час ще перший заступник голови КМДА Олександр Попов  просив мера Леоніда Черновецького не підписувати це рішення, оскільки воно не пройшло відповідної процедури.

Постановою від 16 серпня Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Київради від 8 липня про передачу "Жулян" в оренду на 49 років компанії " Майстер-Авіа".

Варто відзначити, що компанія "Майстер-Авіа" була зареєстрована за два дні до початку конкурсу. Цю компанію пов'язують з Василем Хмельницьким, який є депутатом Верховної Ради від Партії регіонів.

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.