Євлах сумує в німецькій в'язниці і мріє повернутися в Київ



Фото "Газети по-київськи"

Голова земельної комісії Київради, який знаходиться у в'язниці у Німеччині, Олексій Євлах, сумує по спілкуванню і мріє повернутися в Київ.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на джерела.

"Через мовний бар'єр (Олексій добре знає тільки англійську, німецьку не вчив, відзначає видання) йому важко спілкуватися з іншими ув'язненими, і це дуже важко. Але, щоправда, депутатові надали адвоката і перекладача, а ще його часто відвідує дружина Валентина", — сказав співрозмовник. 

Крім того, Євлах їсть тільки лише котлети на пару й відварені овочі. Картоплю, рис і солодке йому заборонили лікарі, оскільки загострився діабет. 

Незабаром глава земельної комісії може повернутися в Україну. Видання відзначає, що сам він цього дуже хоче, щоб розставити всі крапки над "і" і відповісти на всі питання слідчих.

Як відомо, німецька сторона одержала документи на екстрадицію депутата, тепер справа за його згодою. Адже, якщо він не погодиться, то суд вирішить, чи видавати його Україні. 

До слова, саме ця тема найбільше обговорюється у Київраді, адже появі Євлаха в Києві зрадіють не всі. 

"Льоша занадто багато знає про земельні справи команди Черновецького. І, рятуючи себе, він може видати багато важливої інформації про ділянки, що виділялися підставним фірмам, пов'язаним із промерською більшістю, родичами родини мера. Це може стати залякуванням для команди мера, яка продовжує боротися за міську власність, яку встигла приватизувати ("Київміськбуд", "Київводоканал" і "Київгаз")", — сказав спірозмовник видання.

Подейкують, що справа, по якій проходить Євлах, стосується землі в Жулянах. Зараз там під арештом 2 тисячі ділянок. Водночас, за словами юристів, сам голова земельної комісії свою провину заперечує.

До слова, багато депутатів вважають Євлаха жертвою ситуації, мовляв, часто він підписував документи не з власної волі, адже в земельній комісії засідають двадцять осіб.

"Можливо, він десь помилився, щось недодивився. Але робив це не зі злого наміру, він дуже гарна й інтелігентна людина. Він мій товариш, його добре знають жителі Печерська, тому що він дійсно там працював з людьми. Нам особисто нічого боятися його повернення, я упевнений, що нічого страшного Олексій не робив", — сказав депутат Київради від Блоку Черновецького Віктор Гринюк. 

Як відомо, часто на сесіях міськради Євлах вносив земельні питання з голосу. Прикладом цього є скандальна сесія 1 жовтня 2007 року, де за один день роздали 300 ділянок, у тому числі на Жуковому острові.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ